Prinsessen: Et helt nyt liv

Efter 13 år bag låste døre i kobberslottet, er hun endelig fri. Kom med helt ind under huden på hendes kongelig højhed.

maj 8, 2018

Tiptop Torsten

Eventyrlig journalist
”4745 kopper te. Så mange kopper te kan man nå at drikke, hvis man drikker én kop om dagen i 13 år”, fortæller prinsessen med et trist men blændende smil, som enhver prins ville dræbe for. Klodset skænker hun selv den varme te op. En uvant bevægelse – for det plejede hendes mor, dronningen, at gøre for hende. Det er blot en måned siden hendes forældre blev myrdet af én af de hunde, der nu ligger i lænestolen ved siden af hende. Hun er rolig og sipper til den krydrede te.

13 år er gået, siden vores afdøde konge drejede nøglen om til kobberslottet, der satte en stopper for prinsessens royale ungdomsliv. 13 år, der skulle have været fyldt med danseballer, eventyrbryg og et utal af bejlere, blev skiftet ud med en stille tilværelse kun i selskab med en kat, to kammerpiger og komplicerede familieforhold.

Vi har alle hørt om hende. Vi har alle talt om hende. Ikke mindst – vi har alle drømt om prinsessens omtalte skønhed. Der var aldrig nogen, der havde set hende med deres egne øjne lige indtil for præcis en måned siden, hvor den nu 25-årige prinsesse blev lukket ud af kobberslottet.

”Jeg får stadig kuldegysninger, når jeg tænker på lyden af nøglen i porten, der åbner. Det var lyden af frihed."

Prinsessen
I dag er hun netop fri, forelsket og øver sig i at styre kongeriget med kærlig omhu. Men hvad gør det ved en ung pige, at være spærret inde bagved slotsmure i 13 år?

”Jeg mangler en grundfølelse af, at folk kan lide mig. Mine kammerpiger havde fortalt mig, at hele byen har talt om min skønhed – men dengang var der jo aldrig rigtig nogen, der har mødt mig. Tænk hvis jeg har skuffet deres forventninger.”

Fem ting, du (måske) ikke vidste:

* Hendes yndlings te er “Den lille prins”

* Hendes yndlings sang er “Only girl in the world”.

* Hun har altid ønsket sig en hund som kæledyr.

* Hun er pennevenner med Rapunzel.

* Hun vil gerne åbne et hjem for ensomme sjæle.

Det er svært at trænge ind bag den fine porcelænshud, og ordene er få fra de smalle røde læber. Det kræver sin kvinde, at have haft en ensom ungdom, og nu skulle vænne sig til et liv uden låste døre blandt nye venner, der ikke kun er tilstede for at servicere hende. Men en jernvilje strømmer tydeligt gennem det blå blod:

”Jeg skal ud og finde noget, der kan være med til at forme mig som menneske. Jeg er blevet pudset og poleret, og har fået serveret min aftensmad med guldske.”

Prinsessen
Frihed har sin pris

For præcis en måned siden blev prinsessens forældre brutalt myrdet på den store plads af de tre hunde med store øjne. En voldsom og tragisk dag, men skelsættende for den unge prinsesse.

”Jeg er knust over drabet på mine forældre, men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.”

Forholdet til hendes far havde aldrig blevet tæt. Da det blev spået at prinsessen en dag skulle gifte sig med en soldat var det ham, der havde taget valget om at spærre hende inde i kobberslottet. Prinsessen har altid tænkt på det som en kærlig men egoistisk handling.

”Jeg blev ikke involveret. Han ville ikke høre på mig, når jeg sagde, at jeg blot ville finde en mand, der elskede mig. Heldigvis for mig gik spådommen i opfyldelse.”

Hvordan elsker man en mand, der har slået ens forældre ihjel?

En forelsket prins træder stolt ind i prinsessens gemakker. Rummet fyldes med ét med kærlighed og liv, og det er svært at forestille sig at denne mand har blod på sine hænder. De kysser længe og prinsen forklarer: ”Da jeg så hende første gang, var hun så skøn, at jeg måtte kysse hende.”

”Min prins gjorde, hvad der skulle til. Hvis ikke mine forældre var døde nu, tror jeg, at jeg på sigt havde taget mit eget liv. Han var min vej ud, og derfor elsker jeg ham.”

Selvom de blot har kendt hinanden i en måned, er det tydeligt, at de skal leve lykkeligt sammen til deres dages ende. Parret vil sammen starte en fond, hvor de giver penge til de fattige i kongeriget. Begge ved nemlig, hvordan det er ikke at have noget og forstår værdien i at modtage gaver, der ændre livet.

Læs et uddrag fra Prinsessen dagbog nedenunder her
 • Øverste billede i artiklen af udarbejdet i programmet: Easel.ly
 • Knappen med 5 facts kan man lave i tekstmodulet (Toggle Block).
 • Dagbogen er udarbejdet med programmet: Book Creator

4 Kommentarer

 1. Blair

  Nogle der har set Gossip Girl?

  Svar
 2. Chuck

  Omg det har jeg

  Svar
 3. Chuck

  Jeg elsker dig Blair waldoof

  Svar
 4. Chuck Bass

  Jeg elsker dig Blair waldoof

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Journalister

Redatør:
Line, Anders og Mikkel

Journalister:
Ninna, Vigga, Allan, Josef, Judith, Uffe, Marcus, Aslak, Gotha, Bruce, Muhammed, Kristian, Nicolai, Berit, Mette, Damian, Jens.

Fotografer:
Noah, Lærke og Sebastian

" "

Om avisen

Avisen er udarbejdet af 7.b på

Skovskolen
Tollundsvej 67, 3456 kastekær

Kontakt:
Tlf: 56985698
Mail: fg@skovsk.yk

Avisen er udarbejdet med henblik på deltagelse i AIU`s aviskonkurrence : "Nyhedsugen" 2017.
Vi har arbejdet med temaet "PÅ" i en hel uge.